DESIGN INGENIOS PENTRU SPAȚII CONTEMPORANE.

Creăm soluții ingenioase, mereu de actualitate, pentru spații aflate într-o continuă metamorfoză. Pentru noi, schimbările dinamice din spațiul locuințelor sau al birourilor au deschis calea pentru idei inovative și îndrăznețe. Ne gândim la schimbare ca la o oportunitate. Unicitatea produselor noastre derivă dintr-o abordare inovativă asupra designului, din folosirea tehnologiilor moderne, dar și din aprecierea nemărginită pe care o avem față de meșteșugul tradițional. Înțelegem nevoia de flexibilitate și, din acest motiv, produsele noastre au abilitatea de a se adapta în funcție de materiale, dimensiuni și culori variate, în conformitate cu cerințe specifice. Căutăm întotdeauna elemente noi și captivante, păstrând sustenabilitatea în centrul tuturor acțiunilor noastre. Creăm spații confortabile în care oamenii se simt sănătoși și inspirați.

FILOSOFIA NOASTRĂ DE DESIGN ÎNCEPE DE LA CONSTRUIREA PARTENERIATELOR POTRIVITE.

Relația strânsă pe care o avem cu furnizorii noștri, producătorii, precum și cu clienții existenți se reflectă în mod direct în calitatea produselor noastre.. În 2020, după 5 ani de creștere semnificativă, cu o importantă prezență internațională, după dezvoltarea a 86 de produse proprii care au fost vândute peste tot pe glob, fostul nostru brand, Ubikubi, și-a unit forțele cu ARCADE – o companie românească de top ce oferă servicii complete de amenajare pentru spații de birouri și soluții acustice de înaltă clasă.

Împreună suntem acum AȘKIA, într-un parteneriat menit să ofere clienților noștri tot ce este mai bun dintr-o expertiză creativă și tehnică reunită. Ca brand de design al grupului ARCADE, ne concentrăm întreaga energie pe dezvoltarea unei noi game de produse de mobilier și soluții acustice dedicate spațiilor de birouri, sub îndrumarea creativă a lui Dragoș Motica. Completat perfect de impresionanta expertiză tehnică și capacitatea de producție a companiei ARCADE, noul nostru parteneriat aduce cu sine un potențial mai mare de a dezvolta și produce obiecte de ultimă generație. Cu ajutorul a peste 140 de specialiști care își desfășoară activitatea în București și Mizil, combinând meșteșugul creativ cu tehnologia avansată, ARCADE susține producția colecțiilor marca AȘKIA.

Pentru noi, încă de la început, lemnul a fost materialul cu cea mai mare însemnătate, fiind și sursa de inspirație a noului nostru nume. Ne dorim să exprimăm astfel, în tot ceea ce facem, puterea vitală a lemnului, calitățile lui incontestabile și semnificațiile lui simbolice. Întocmai precum spune cunoscuta expresie locală, ,,așchia nu sare departe de trunchi”, numele nostru reflectă un nou început a ceva foarte îndrăgit, care a existat și înainte. Un drum nou pe care pornim ghidați de lecții de neprețuit deja înglobate în ADN-ul nostru. O schimbare de forță și de motivație. Un spațiu mai mare de creștere. Cu toate aceste lucruri în minte, creăm un design ingenios, pentru spații contemporane.

Faceți cunoștință cu designerii

ASKIA Research Studio

ARS (AȘKIA Research Studio) is the team of designers and engineers behind AȘKIA Furniture and ARCADEGROUP. Brought together by a passion for design and guided by the desire to explore innovative technological solutions, we aim to develop ARS as an interdisciplinary space for creation, testing and production.

Dragos Motica

Arhitect pasionat si designer de produs, Dragos a creat cu succes produse in domeniul mobilierului, al corpurilor de iluminat si al designului de interior.

201 Design Studio

Mira si Codrin se concentreaza in primul rand pe functionalitate atunci cand proiecteaza obiecte. Miezul procesului lor creativ este intelegerea perfecta a interactiunii dintre obiect si utilizator.

Oana Iacob

Oana deseneaza, reconditioneaza obiecte vechi, creeaza obiecte noi. A produs obiecte întotdeauna din pasiune, nu dintr-o cerinta externă. In proiectele ei, Oana exerseaza invatarea disciplinei si practica virtutiilor.

Corvin Cristian

CCS este un birou de design și arhitecturală premiat, specializat în proiecte de ospitalitate, spații de birouri și retail. Activitatea CCS variază de la domenii precum arhitectură integrată, design interior și design de produs, scenografie, identitate și design graphic.